Λαζάνια με μανιτάρια και τριμμένο ψωμί

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Heroes έβλεπες; Θυμάσαι την cheerleader; Kατά κόσμον Hayden Panettiere η οποία μάλλον έχει αδυναμία στα ζυμαρικά και έτσι ετοιμάζει μια πεντανόστιμη συνταγή με λαζάνια και μανιτάρια.

Συστατικά

  • ¼ φλιτζανιού αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ελαφρά πατημένες
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλιτζανιού Ζωμό κότας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
  • Μισή φρατζόλα χωριάτικο ψωμί μόνο την ψίχα κομμένη σε κυβάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 4,5 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 24 φύλλα λαζάνια με άρωμα σπανάκι ή σκέτα
  • 1 φλτζάνι και 2 κ.σ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε τα αποξηραμένα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και την κρέμα και άφησέ τα να πάρουν βράση. Απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άστην στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Σούρωσε την κρέμα με τρυπητό σε ένα μπολ. Κράτα ξεχωριστά τα μανιτάρια. Ρίξε μέσα στην κρέμα το ζωμό.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μίξερ ή με το χέρι κάνε το ψωμί ψίχουλα. Βάλτο σε ένα μπολ και ρίξε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι αλάτι και μία πρέζα πιπέρι. Στρώσε τα ψίχουλα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλτα στο φούρνο ανακατεύοντας πότε, πότε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 25 λεπτά). Βγάλτα και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς.
  • Λιώσε το βούτυρο με τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το πράσο και χαμήλωσε τη φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να μαλακώσει το πράσο (8-10 λεπτά). Πρόσθεσε τα φρέσκα μανιτάρια και ανέβασε πάλι τη φωτιά. Πασπάλισε με μια πρέζα αλάτι. Μαγείρεψε για άλλα 7 λεπτά να μαλακώσουν τα υλικά και ρίξε τα αποξηραμένα που έχεις φυλάξει από πριν. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βράσε τα φύλλα από τα λαζάνια σε βραστό νερό με αλάτι μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Μετέφερε ένα ένα τα φύλλα σε σουρωτήρι και ψέκασέ τα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βαλε μία κουταλιά κρέμα σε καθένα από 6 ατομικά κεραμικά μπολ (περίπου 4 εκατοστά βάθος και 14 διάμετρο). Από πάνω βάλε ένα φύλλο λαζάνι, ρίξε 2 κουταλιές παρμεζάνα, 1,5 κ.σ. Μίγμα από τα μανιτάρια και ένα φύλλο λαζάνι. Επανέλαβε τη διαδικασία.
  • Στο τέλος πασπάλισε με παρμεζάνα, τα ψημένα ψίχουλα και λίγο λάδι.
  • Ψήσε μέχρι να δεις την κρέμα να βράζει και να ροδίσει το πάνω μέρος, περίπου 12 με 14 λεπτά.

Tip


Read More

And More