Μακαρόνια φούρνου σε φύλλο κρούστας

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι η συνταγή που εντυπωσιάζει τους φίλους της front woman των Otherview. Μια μακαρονάδα φούρνου τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο κρούστας. Ψάξαμε και βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή και στην μακαρονιών φούρνων σε φύλλο και στην παρουσιάζουμε. Δοκίμασέ τη…

Συστατικά

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά νο.5
  • 200 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. ζαμπόν σε μικρά κυβάκια
  • 250 γρ. pecorino τριμμένο
  • 250 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Νισεστέ ή Corn Flour
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Φρόντισε να τα αποσύρεις αλ ντέντε
  • Σούρωσε τα μακαρόνια, και στην ίδια κατσαρόλα σόταρε το μπέικον ψιλοκομμένο να γίνει λίγο τραγανό και συμπλήρωσε και το ζαμπόν
  • Στη συνέχεια ρίξε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα στο οποίο έχεις διαλύσει μία κουταλιά της σούπας νισεστέ
  • Ανακάτεψε συνεχώς να πήξει η κρέμα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και κατέβασε από τη φωτιά
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα 2/3 των τυριών σου και ανακάτεψε να αναμειχθεί καλά και να λιώσουν τα τυριά
  • Λάδωσε μια φόρμα με ελαιόλαδο και στρώσε τα τρία φύλλα ένα, ένα κι αυτά λαδωμένα αφήνοντας τις άκρες έξω από το ταψί
  • Ρίξε τα μακαρόνια με την κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο τυρί
  • Σκέπασε με τα άλλα δύο φύλλα και δίπλωσε τα φύλλα στην άκρη
  • Ψήσε στους 190οC για περίπου ένα τέταρτιο να πάρει χρώμα το φύλλο και να ψηθεί
  • Άφησε ελάχιστα να κρυώσει και κόψε σε τετράγωνα κομμάτια

Tip

Μην "καις" τα μακαρόνια σου... υπάρχει πιο υγιεινός τρόπος να μην κολλάνε. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More