Μπισκότα Gingerbread

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Marie-Chantal μπαίνει στην κουζίνα για να φτιάξει τα πιο γιορτινά μπισκότα στα οποία δεν αντιστέκονται ούτε… βασιλιάδες!

Συστατικά

  • 350g αλεύρι ολικής plus λίγο ακόμη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 125g butter
  • 175g καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό από κότα ελευθέρας βοσκής
  • 4 κ.σούπας golden syrup ή μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα μαζί και βάλτα στο μπολ του μίξερ.
  • Ρίξε το βούτυρο και χτύπα μέχρι να γίνει το μίγμα σαν ψίχουλα.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη.
  • Χτύπησε το αυγό με το μέλι και ρίξε το και αυτό στο μίξερ και χτύπα να ανακατευούν τα υλικά.
  • Βγάλε τη ζύμη από το μίξερ και ζύμωσέ την μέχρι να γίνει λεία.
  • Τύλιξέ την σε διαφανή μεμβάνη και βάλε την στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180C.
  • Στρώσε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  • Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
  • Με ένα κουπάτ σε σχήμα δέντρου κόψε τη ζύμη σε κομμάτια και βάλε τα στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήσε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν μέσα στο ταψί έξω από το φούρνο για 10 λεπτά και μετά σε σχάρα.
  • Μπορείς να τα διακοσμήσεις αν θέλεις ή να τα πασπαλίσεις με άχνη.

Tip


Read More

And More