Μπισκοτά σε σχήμα καρδιάς

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Kάποιες συνταγές είναι γευστικές και απολαυστικές! Το μυστικό τους; Η απλότητα… Μια τέτοια είναι και αυτή για τα μπισκοτάκια καρδούλες, από τα χεράκια της Meryl! Λες η απλότητα να είναι και το μυστικό του υποκριτικού της ταλέντου;

Συστατικά

  • 1,5 φλιτζάνια μαλακό βούτυρο
  • ¾ φλιτζανιού μέλι
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2/3 φλιτζ αμύγδαλα σε πούδρα
  • 1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι ολικής
  • 1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • (Προαιρετικά) μαρμελάδα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτύπα το βούτυρο να γίνει κρεμώδες και πρόσθεσε το μέλι και τη βανίλια. Πρόσθεσε το αμύγδαλο και τα αλεύρια μέχρι να ανακατευτούν καλά
  • Χώρισε τη ζύμη στα 4. Τύλιξε το κάθε κομμάτι σε διαφανή μεμβράνη και βάλτην στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC βαθμούς
  • Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών
  • Με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόψε τη ζύμη σε μπισκότα και βάλτα σε ένα ταψί στο οποίο έχεις πρώτα απλώσει αντικολλητικό χαρτί
  • Εάν θέλεις μπορείς με τον αντίχειρά σου να πιέσεις ελαφρά το κέντρο κάθε μπισκότου και στη λακουβίτσα να προσθέσεις λίγη μαρμελάδα
  • Ψήσε για 12 με 14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες

Tip


Read More

And More