Νιόκι μπολονέζ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Marie-Chantal ξαναμπαίνει στην κουζίνα και μας φέρνει από το blog της μια χορταστική συνταγή για νιόκι με κιμά!

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 καρότα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • μια χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σούπας σιρόπι από νέκταρ αγαύης
  • 750 γραμμ. κιμά
  • 3/4 φλιτζ. γάλα
  • μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα νιόκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • 680 γραμμ. συμπυκνωμένη τομάτα
  • 500 γραμμ. νιόκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το σκόρδο, το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι.
  • Ανακάτεψε το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.
  • Άναψε το μάτι στο καυτό και ρίξε το λάδι.
  • Όταν το λάδι ζεσταθεί ρίξε και το σκόρδο και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Σωτάρισε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  • Ρίξε τον κιμά και σωτάρισε μέχρι να αλλάξει χρώμα (5-10 λεπτά).
  • Πρόσθεσε το γάλα και μετά την τομάτα και ανακάτεψε.
  • Σιγόβρασε για λίγο και ρίξε το κρασί και μετά το σιρόπι για να γλυκάνει το φαγητό.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά και μετά χαμήλωσέ την και άφησε να σιγοβράσει ο κιμάς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αλατοπιπέρωσε και ανακάτευε πού και πού να μην κολλήσει.
  • Όσο βράζει ο κιμάς βράσε τα νιόκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμα γιατί θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού.
  • Στράγγισέ τα, ρίξε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα.
  • Βάλε τα νιόκι σε μεγάλο μπολ και ρίξε από πάνω τον κιμά.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μέσα λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τον βασιλικό και ανακάτεψε.
  • Βάλε σε πιατέλα σερβιρίσματος και γάρνιρε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού.

Tip


Read More

And More