Πουγκιά σφολιάτας με μπρι και λουκάνικο

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Blake Lively εκτός από πανέμορφη ηθοποιός είναι και καλή μαγείρισσα με γούστο! Αυτή η γλυκόξινη συνταγή της έχει χολιγουντιανή αίγλη!

Συστατικά

  • 8 ώριμα σύκα
  • 4 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 400 γραμμ. ράσμπερις
  • μισό φλιτζ. νερό
  • 6 μικρά χωριάτικα, λουκάνικα χωρίς τον υμένα και λιωμένα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 στρογγυλά κομμάτια μπρι
  • 2 κ.σούπας μπαλσάμικο με γεύση σύκου
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αυγό για το άλειμμα
  • 1/4 φλιτζ. σιρόπι σφένδαμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόψε τα κρεμμυδάκια ζουλιέν και ψιλόκοψε τα σύκα και τα λουκάνικα.
  • Πλύνε τα ράσμπερις.
  • Βάλε τα σύκα, τα ράσμπερις, το νερό, το μπαλσάμικο και λίγο αλάτι σε ένα τηγάνι.
  • Βράσε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Πρόσθεσε λίγο αλάτι ακόμη και λίγη ζάχαρη. Βγάλε από τη φωτιά.
  • Βάλε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και ζέστανέ τα.
  • Ρίξε τα κρεμμυδάκια και τα λουκάνικα και σωτάρισε να ψηθούν.
  • Κόψε τα μπρι στη μέση σε δύο στρογγυλά κομμάτια (όπως ανοίγεις τα ψωμάκια του μπέργκερ) το καθένα.
  • Βάλε τα μισά λουκάνικα και το μισό μίγμα με το σύκο πάνω στη μία ροδέλα του μπρι και καπάκωσε με την άλλη.
  • Βάλε το μπρι στο κέντρο ενός φύλλο σφολιάτας. Μάζεψε τη σφολιάτα τυλίγοντας ώστε να κάνεις ένα πουγκί.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία και για το άλλο κομμάτι μπρι και σφολιάτας.
  • Άλειψε με αυγό και βάλε τα πουγκιά σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήσε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Άφησέ τα 5 λεπτά να σταθούν πριν σερβίρεις.
  • Σέρβιρε περιχύνοντας αν θέλεις με σιρόπι που έχεις ζεστάνει.

Tip

Το μαλακό τυρί μπρι πωλείται σε στρογγυλά κομμάτια, συσκευασμένο ή χύμα.

Read More

And More