Salsa criolla

1 ώρα 20΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή από το εστιατόριο της Gloria Estefan για μια σάλτσα που θα συνοδέψει τέλεια τα ψητά σου ή θα γίνει γέμιση για το τάκο σου! Η ποσότητα είναι γενναία και μπορείς να βάλεις τη σάλσα στο ψυγείο σε βάζα για μελλοντική χρήση.

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • περίπου μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 200 γραμμ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 450  γραμμ. κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/8 φλιτζ. αλάτι
  • 1/8 φλιτζ. πιπέρι
  • μισή  κ.σούπας κύμινο
  • μισή  κ.σούπας ρίγανη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 πράσινη πιπεριά  ψιλοκομμένη
  • 3 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρισε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρασί και σιγόβρασε για 2 λεπτά.
  • Ρίξε τις κόκκινες πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα, τις πράσινες πιπεριές και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  • Σιγόβρασε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα, άφησε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Tip

Θυμίσου να βράσεις τα βάζα σου για να τα αποστειρώσεις πριν βάλεις τη σάλσα που θα αποθηκεύσεις!

Read More

And More