Shepherd’s pie

1h 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ή αλλιώς “πίτα του βοσκού” ένα φαγητό πολύ συνηθισμένο στη Μεγάλη Βρετανία όπου ζει η Marie-Chantal. Αντί για φύλλο χρησιμοποιεί πουρέ πατάτας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Συστατικά

  • Για τη γέμιση
  • μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • 400 γραμμ. καρότα σε κύβους
  • 250 γραμμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 125 γραμμ. σέλερι σε κύβους
  • 4 γραμμ. φρέσκο θυμάρι σε κλωναράκια
  • 125 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμό
  • 1,5 κ.σούπας Worcestershire sauce
  • Για την επικάλυψη
  • 600 γραμμ. πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κρόκους αυγού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 40 γραμμ. γάλα
  • 100 γραμμ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο νερό να βράσει και ρίξε τις πατάτες.
  • Βράσε μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγισέ τες και ξαναβάλτες στην κατσαρόλα.
  • Λιώσε τες στη μία πλευρά της κατσαρόλας και ρίξε το βούτυρο, το γάλα, αλατοπίπερο στην άλλη πλευρά και βάλε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Καθώς το βούτυρο θα λιώνει λιώσε τις πατάτες καλά να μην έχουν βόλους μαζί με όλα τα υλικά.
  • Ρίξε τους 2 κρόκους στον πουρέ και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε τον πουρέ σου σε κορνέ και άφησέ τον στην άκρη.
  • Σώταρε τον κιμά με λίγο λάδι σε κατσαρόλα να ροδίσει και να πιει τα ζουμιά του και άφησέ τον στην άκρη.
  • Σώταρε ξεχωριστά το κρεμμύδι και ρίξε το στον κιμά.
  • Σώταρε το σέλερι και τα καρότα να χρυσίσουν και ρίξε τα στον κιμά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνει το μισό και ρίξε το στον κιμά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, το θυμάρι στον κιμά και βράσε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Αλατοπιπέρωσε και ρίξε την Worcestershire sauce.
  • Βάλε τον κιμά σου σε πυρέξ αφαιρώντας τα κλωνάρια του θυμαριού.
  • Με το κορνέ σκέπασε τον κιμά κάνοντας σχέδια για να τον καλύψεις.
  • Αλάτισε ελαφρά και ρίξε μερικά κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί.
  • Ψήσε στους 200°C να ροδίσει για περίπου 40 λεπτά.

Tip

Σέρβιρε το φαγητό σου ζεστό!

Read More

And More