Σοκολατένιος Κορμός Σκαντζόχοιρος

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Δέσποινα Καμπούρη έχει μια τρέλα για γλυκές αμαρτίες. Τουλάχιστον αυτό μας αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter. Μία από αυτές το “γλυκούλι” σκαντζοχοιράκι από σοκολάτα. Ψάξαμε και μάθαμε πως – αν και δεν είναι από τα χεράκια της – είναι πανεύκολο να γίνει και πεντανόστιμο.

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο γάλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 4 κρόκους αυγού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/3 του φλιτζαιού καρύδια
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στα δύο
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πακέτα στρογγυλά καραμελάκια σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ θρυμάτισε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια
  • Την ίδια ώρα λιώσε τη μαργαρίνη και ανακάτεψε με το κονιάκ και το γάλα.
  • Χτύπησε τους κρόκους αυγών και πρόσθεσε στη μαργαρίνη. Συμπλήρωσε και τα καρύδια και στο τέλος τα σπασμένα μπισκότα
  • Σε μπεν μαρί λιώσε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Ρίξε και ελάχιστο αλάτι για να γυαλίσει. Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα στα μπισκότα
  • Σχημάτισε με το μείγμα από τα μπισκότα το σώμα του σκαντζόχοιρου και περίχυσε με την υπόλοιπη σοκολάτα
  • Γρήγορα βύθισε τα αμυγδαλάκια σε όλο το πίσω μέρος του γλυκού σχηματίζοντας έτσι τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου
  • Με τα σοκολατένια καραμελάκια φτιάξε τα μάτια και τη μύτη
  • Άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον σερβίρεις

Tip


Read More

And More