Sunday Meatloaf

1 Ώρα και 15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ήταν όπως λένε το αγαπημένο φαγητό του βασιλιά της Rock ‘n’ Roll, ο οποίος λάτρευε την καλή κουζίνα. Το meatloaf άλλωστε είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών Αμερικανών.  Η συνταγή είναι από το βιβλίο που επιμελήθηκε η οικογένεια του Elvis με τίτλο “The Presley Family Cookbook”!

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί
  • 1/2 φλιτζάνι φύτρο σταριού
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο λιωμένο, το ψωμί τριμμένο, το σέλερι και το φύτρο σταριού σε ένα μεγάλο μπολ και ζύμωσε όλα τα υλικά μαζί
  • Πρόσθεσε και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ζύμωσε ξανά να πάει παντού και αλατοπιπέρωσε
  • Άπλωσε τον κιμά σε ένα μακρόστενο λαδωμένο ταψάκι για κέικ. Πίεσε καλά να πάρει το σχήμα της φόρμας ο κιμάς
  • Περίχυσε με το χυμό ντομάτα τον κιμά, σκέπασε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου μία ώρα
  • Ξεφόρμαρε αφού κρυώσει ελαφρά και κόψε σε λεπτές φετούλες

Tip

Μπορείς να σοτάρεις ελαφρά τα λαχανικά σου για να είναι πιο μαλακά και να μην τα αισθάνεσαι στον κιμά

Read More

And More