Super Cheese Mac and Cheese

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H Kim Kardashian δε φημίζεται για τη μαγειρική της. Και όμως όλη της η οικογένεια ισχυρίζεται ότι αυτή τη συνταγή την κατέχει και την εκτελεί άψογα!

Συστατικά

  • 6 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο +λίγο ακόμη για το πυρέξ
  • ένα πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 3 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 3 φλιτζ. γάλα ζεστό
  • μισό λευκό κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη
  • μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 230 γραμμ. γκούντα σε κύβους
  • 1 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλιτζ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 μεγάλα αυγά καλά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. ψίχα ψωμιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε ελαφρά ένα μέτριο πυρέξ.
  • Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό και αλάτι να βράσει σε δυνατή φωτιά. Ρίξε τα ζυμαρικά να βράσουν μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Στράγγισέ τα καλά.
  • Λιώσε 3 κ.σούπας βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε το αλεύρι με τη μουστάρδα και ρίξ’ τα στο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά στο χαμηλό και άφησέ τα να μαγειρευτούν ανακατεύοντας περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας καλά να μη σβωλιάσει.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο και άφησέ το να σιγοβράσει ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά ελαφρά και ανακάτευε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά, περίπου για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανάμιξε όλα τα τυριά. Ρίξε τα 3/4 των τυριών μέσα στη σάλτσα και άφησέ τα ένα λεπτό.
  • Μετά ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Αλατοπιπέρωσε.
  • Πρόσθεσε τα χτυπημένα αυγά και ανακάτεψε.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά σου και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε το μίγμα στο πυρέξ και πασπάλισε με το τυρί που περίσσεψε.
  • Λιώσε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές βούτυρο σε μέτριο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Ρίξε την ψίχα και ανακάτεψε καλά.
  • Άπλωσε την ψίχα πάνω από τα μακαρόνια.
  • Ψήσε στο φούρνο μέχρι το φαγητό να κάνει φουσκάλες στις άκρες και να ροδίσει περίπου για 30 λεπτά.
  • Άφησέ το 5 λεπτά πριν το σερβίρεις.

Tip


Read More

And More