Τάρτα με ντομάτα, ρίγανη και παρμεζάνα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η αγάπη της Ναταλίας Δραγούμη για τη μαγειρική είναι γνωστή! Η συνταγή είναι από το βιβλίο της  “Μαγειρεύοντας με την κόρη μου”, εκδόσεις Μίνωας.

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1/4 κούπας νερό
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 3 κανονικές ντομάτες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας με τις άκρες των δακτύλων μας το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.
  • Μετά, σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό. Συνεχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη για περίπου 4-5 λεπτά. Η ζύμη μας θα είναι μαλακιά και ρευστή.
  • Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλάδωτη ταρτιέρα (διαμέτρου 28-30 cm) και την απλώνουμε (η ζύμη θα γλιστράει).
  • Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Τη βγάζουμε, την αλείφουμε με μουστάρδα και απλώνουμε μια στρώση παρμεζάνας.
  • Τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμη, γαρνίρουμε με ρίγανη (αν έχουμε και φρέσκια, ακόμα καλύτερα!).

Tip

Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Δεν είναι περίεργο το ζυμάρι της τάρτας να βγει μαλακό, οφείλεται στο λάδι!

Read More

And More