Τάρτα σοκολάτας

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O γόης του παλιού καλού κινηματογράφου αποφάσισε πριν από 19 χρόνια να μπει στο χώρο του φαγητού. Πήρε στο πλευρό του  τον chef Marco Pierre και άνοιξε ένα gourmet εστιατόριο στο Λονδίνο. Και μπορεί το εστιατόριο να μην άντεξε παρά έναν χρόνο, είχε όμως σαν αποτέλεσμα ένα βιβλίο μαγειρικής (και 3 χρυσούς σκούφους για τον νεαρό τότε chef)! Εμείς ξετρυπώσαμε μια νόστιμη τάρτα σοκολάτας για απίθανη απόλαυση.

Συστατικά

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ζύμη τάρτας διαμέτρου 20 εκατοστών [Δες τα υλικά εδώ]

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Εν τω μεταξύ προετοίμασε την τάρτα σου σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ
  • Βάλε τη ζύμη σου να ψηθεί και να πάρει ελαφρύ χρυσό χρώμα στο φούρνο
  • Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην είναι ιδιαίτερα καυτό
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά καλά με σύρμα
  • Παράλληλα βάλε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να πάρουν βράση και πρόσθεσέ το πάνω από τα χτυπημένα αυγά
  • Ανακάτεψε πολύ καλά και στη συνέχια συμπλήρωσε τη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά
  • Άπλωσε τη σοκολάτα πάνω από την τάρτα και βάλε στο φούρνο
  • Κλείσε το φούρνο αμέσως και άφησε το γλυκό στον σβηστό φούρνο για 40-45 λεπτά
  • Σέρβιρε με σκόνη κακάο και τριμμένη σοκολάτα

Tip

Μάθε όλα τα απαραίτητα σύνεργα για να πετύχει η σοκολάτα σου. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More