Μια βραζιλιάνικη λιχουδιά για να τιμήσουμε τη χώρα που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016! Κοτοκροκέτες αλά μπραζίλ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη γέμιση
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. ψίχα από βραστό κοτόπουλο
- μισό κουταλάκι πάπρικα
- αλάτι
- 100 γραμμ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Για τη ζύμη
- 1 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 φλιτζ. γάλα
- 1/4 φλιτζ. ζωμό κότας
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για το πανάρισμα
- Αυγό
- φρυγανιά
- Λάδι για το τηγάνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σώταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν ελαφρά.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο, λίγο αλάτι και την πάπρικα και ανακάτεψε.
- Βάλε το μίγμα σε ένα μπολ και όσο είναι ζεστό ρίξε το τυρί κρέμα και το μαϊντανό και ανακάτεψε να λιώσει το τυρί.
- Στην ίδια κατσαρόλα που σώταρες το κρεμμύδι βάλε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το ζωμό και το γάλα.
- Μόλις βράσει και διαλυθεί το βούτυρο πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Βγάλε από την κατσαρόλα σε μια καθαρή επιφάνεια, άσε να κρυώσει λίγο ώστε να την πιάνεις και ζύμωσέ την όσο είναι ζεστή.
- Κόψε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα μεγάλο αυγό και πλάσε το σε μπάλα.
- Με τα χέρια σου πλάτυνε τη μπάλα σε στρογγυλό φύλλο.
- Βάλε στο κέντρο του μια κουταλιά γέμισης και τύλιξε τη ζύμη σε σχήμα αχλαδιού.
- Πρόσεξε να μην έχει τρύπες το ζυμάρι σου.
- Μόλις φτιάξεις τα ζυμαράκια βάλε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει.
- Βούτα κάθε γεμιστό ζυμάρι πρώτα σε αυγό, μετά στη φρυγανιά και μετά στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ψηθεί από μέσα.
- Βάζε τα έτοιμα μπαλάκια σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρονται ζεστά!
Tip
Σέρβριρε με ταμπάσκο ή κάποια καυτερή ή και γλυκόξινη σάλτσα ή και απλή μουστάρδα ως συνοδευτικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ