Βραζιλιάνικες κροκέτες κοτόπουλου (Coxinha)

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια βραζιλιάνικη λιχουδιά για να τιμήσουμε τη χώρα που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016! Κοτοκροκέτες αλά μπραζίλ!

Συστατικά

  • Για τη γέμιση
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. ψίχα από βραστό κοτόπουλο
  • μισό κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι
  • 100 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Για τη ζύμη
  • 1 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 1/4 φλιτζ. ζωμό κότας
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το πανάρισμα
  • Αυγό
  • φρυγανιά
  • Λάδι για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σώταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν ελαφρά.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο, λίγο αλάτι και την πάπρικα και ανακάτεψε.
  • Βάλε το μίγμα σε ένα μπολ και όσο είναι ζεστό ρίξε το τυρί κρέμα και το μαϊντανό και ανακάτεψε να λιώσει το τυρί.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που σώταρες το κρεμμύδι βάλε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το ζωμό και το γάλα.
  • Μόλις βράσει και διαλυθεί το βούτυρο πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε να σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Βγάλε από την κατσαρόλα σε μια καθαρή επιφάνεια, άσε να κρυώσει λίγο ώστε να την πιάνεις και ζύμωσέ την όσο είναι ζεστή.
  • Κόψε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα μεγάλο αυγό και πλάσε το σε μπάλα.
  • Με τα χέρια σου πλάτυνε τη μπάλα σε στρογγυλό φύλλο.
  • Βάλε στο κέντρο του μια κουταλιά γέμισης και τύλιξε τη ζύμη σε σχήμα αχλαδιού.
  • Πρόσεξε να μην έχει τρύπες το ζυμάρι σου.
  • Μόλις φτιάξεις τα ζυμαράκια βάλε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει.
  • Βούτα κάθε γεμιστό ζυμάρι πρώτα σε αυγό, μετά στη φρυγανιά και μετά στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ψηθεί από μέσα.
  • Βάζε τα έτοιμα μπαλάκια σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρονται ζεστά!

Tip

Σέρβριρε με ταμπάσκο ή κάποια καυτερή ή και γλυκόξινη σάλτσα ή και απλή μουστάρδα ως συνοδευτικό!

Read More

And More