Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε το τρυφερό και ελαφρύ κρέας της γαλοπούλας με μια υπέροχη και αρωματική σάλτσα κρασιού που δίνει τέλεια γεύση στο πιάτο σου!

194 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλεταρισμένο στήθος γαλοπούλας
  • 2/3 φλιτζάνι ζωμό κρέατος με λιγότερο αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί πόρτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα κεράσια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα μαύρο κεράσι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Χτύπησε λίγο τα φιλέτα σου με σφυράκι κουζίνας ή πέρασέ τα με έναν πλάστη.
  • Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζωμό με το κρασί και όλα τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κεράσια, μαρμελάδα, σος, μπαλσάμικο, πιπέρι).
  • Ανακάτεψε με ένα σύρμα τον υπόλοιπο ζωμό και το κορνφλάουερ.
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.
  • Πρόσθεσε τη γαλοπούλα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  • Γύρισε τη γαλοπούλα από την άλλη πλευρά και ψήσε για 1 λεπτό.
  • Αφαίρεσέ την από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς . Πρόσθεσε το μείγμα κρασιού και άφησε το να βράσει.
  • Μαγείρεψε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα με το κορνφλάουερ και βράσε για 1 λεπτό.
  • Σέρβιρε τη σάλτσα με την γαλοπούλα.

Tip


Read More

And More