Στήθος κοτόπουλο με πέστο λουλουδιών

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Από σήμερα τα λουλούδια δεν στολίζουν απλά το τραπέζι σου… το νοστιμίζουν κι όλας! Είναι τα πολύχρωμα λουλουδάκια του κάρδαμου, μοιάζουν πολύ με τους πανσέδες και ναι, τρώγονται. Συνόδευσε με την λουλουδάτη πέστο το ψητό στήθος κοτόπουλου!

Συστατικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου ανοιγμένο και κομμένο στα δύο
  • 4 φλιτζάνια κάρδαμο/μισά, μισά φύλλα με πέταλα από τα λουλούδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ιδέα ταμπάσκο
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και βάλε στο γκριλ να ψηθεί. Φρόντισε να πάρει χρώμα και εσωτερικά χωρίς όμως να στεγνώσει
  • Στο μεταξύ βάλε το κάρδαμο, φύλλα και λουλούδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με το ελαιόλαδο και το ταμπάσκο και ανάμειξε ώσπου να πάρεις μια πάστα
  • Καβούρδισε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε στο δοχείο με το κάρδαμο. Χτύπησε να ενσωματωθεί και αυτό
  • Τέλος ρίξε το λεμόνι και βγάλε το πέστο σε ένα μπολ
  • Σέρβιρε μαζί με το κοτόπουλο

Tip

Τα λουλουδάκια αυτά καλό είναι να προέρχονται από δικό σου κήπο ή να ρωτήσεις τον ανθοπώλη σου αν τα έχουν ψεκάσει, πράγμα που σημαίνει πως δεν τρώγονται.

Read More

And More