Στριφτό Ολικής με Σύγκλινο Μάνης & Πορτοκάλι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παραδοσιακά υλικά για ένα πιάτο για αυθεντικούς μακαρονάδες. Σύγκλινο Μάνης, αρωματικό πορτοκάλι και φυσικά βασιλικός πάνω σε στριφτό ζυμαρικό ολικής αλέσεως. Απλά απολαυστικό.

Συστατικά

  • 1 πακέτο Στριφτό Melissa Ολικής Αλέσεως
  • 300 γρ σύγκλινο Μάνης
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό κομμάτι)
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη πλυμένη
  • ½ φλιτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη (και λίγο ακόμη για πασπάλισμα)
  • ½ φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι ψιλοκομμένη (κατά προτίμηση βιολογικό)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο, το πράσο, το πορτοκάλι, το σκόρδο και το σύγκλινο. Σόταρε για 1′-2’ και χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε 1 κουταλιά ρίγανη, και την μυζήθρα
  • και χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά.
  • Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό και πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το νερό.
  • Δυναμώστε την φωτιά, ανακατέψτε για 1’ ακόμη λεπτό και σερβίρετε αμέσως. Πρόσθεσε σε κάθε πιάτο λίγη ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού, μυζήθρα τριμμένη και φρέσκια ρίγανη.

Tip

Μην αντικαταστήσεις τη φρέσκια ρίγανη με αποξηραμένη δεν ταιριάζει. Διάλεξε ένα άλλο φρέσκο μυρωδικό όπως πχ μαϊντανό, δεντρολίβανο ή θυμάρι.

Read More

And More