Strudel με γέμιση από τη βασιλόπιτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Άλλος δεν την τρώει καθόλου και άλλος απογοητευμένος που έχασε το φλουρί την κάνει “θρύψαλα” και την αφήνει στο πιάτο. Τι μπορείς να κάνεις με την… αποδομημένη βασιλόπιτα; Μα να φτιάξεις ένα υπέροχο strudel με καρδιά από σοκολάτα.

Συστατικά

  • 5-6 κομμάτια βασιλόπιτα τριμμένη
  • 5-6 σοκολατάκια (γάλακτος ή μαύρη)
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ γάλα
  • 2 κ.γ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • 1 φύλλο κρούστας
  • Λιωμένη μαργαρίνη
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη βασιλόπιτα σε ένα μπολ και ρίξε το γάλα, το τυρί κρέμα και το κονιάκ. Πλάσε με τα χέρια σου και φρόντισε να γίνει το μείγμα σου σχετικά ομοιόμορφο
  • Στρώσε σε λαδόκολλα ένα φύλλο κρούστας και άλειψε ελαφρά με λιωμένη μαργαρίνη. Από πάνω άπλωσε τη γέμιση της βασιλόπιτας, υπολογίζοντας να κάτσει περίπου στο κέντρο του φύλλου. Στρώσε στο κέντρο της γέμισης τα σοκολατάκια κατά μήκος και σκέπασέ τα με τη γέμιση. Τύλιξε το φύλλο και φρόντισε να περάσεις με βούτυρο τις ενώσεις του φύλλου πιέζοντας απαλά να κλείσει καλά. Κάνε το ίδιο και με την πάνω και την κάτω άκρη του.
  • Γύρισε το strudel ανάποδα, με την ένωση προς τα κάτω, τύλιξε με τη λαδόκολλα και άφησε στο ψυγείο να σφίξει και να δέσει
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Στρώσε το srudel μαζί με τη λαδόκολλα, βουτύρωσε ελαφρά την επιφάνεια και πασπάλισε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ψήσε στο φούρνο για 20′ με 25′ λεπτά να πάρει χρώμα
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψεις σε κομμάτια. Σέρβιρε με λίγη κρέμα γάλακτος

Tip


Read More

And More