Συκώτι με αμύγδαλα & κρόκο Κοζάνης

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα μοναδικό γεύμα με σημαντική περιεκτικότητα σύνθετων υδατανθράκων, βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας! Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο και πολυακόρεστα λιπαρά που εμφανίζουν καρδιοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

Μονάδες Orac 3.650

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνι φρέσκο ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2 πρέζες Κρόκο Κοζάνης
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κλαδί δεντρολίβανο
  • Φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • Καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο στον ατμό για το σερβίρισμα
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ψίχα ψωμιού, τα αμύγδαλα και τον κρόκο στο μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο νερό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε καλά το συκώτι για 15 λεπτά
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το συκώτι.Το κρατάμε ζεστό.
  • Βγάζουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και το ζουμί από το συκώτι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε τα για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το συκώτι,περιχύνουμε από πάνω του τη σάλτσα και το συνοδεύουμε με τα καρότα,το κουνουπίδι,το μπρόκολο και τα ντοματίνια.

Tip


Read More

And More