Συνταγή για φαρφάλες με τόνο και ελιές

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα. Εύκολα και γρήγορα μπορείς να ετοιμάσεις ένα λαχταριστό μεσημεριανό. Οι φαρφάλες μάλιστα συνδυάζονται υπέροχα με τον τόνο αλλά και με τις ελιές που θα προσθέσουν μια τέλεια πινελιά στο πιάτο. 

Συστατικά

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες σε ροδέλες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγη κάππαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση
  • Ρίχνεις λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά
  • Τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
  • Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
  • Κόβεις τα λαχανικά και στραγγίζεις τον τόνο από το λάδι
  • Τα αναμειγνύεις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού
  • Σερβίρεις τις φαρφάλες στα πιάτα και ρίχνεις από πάνω τον τόνο με τα λαχανικά και την κάππαρη
  • Μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο και να το σερβίρεις ως σαλάτα ή ζεστό ως κυρίως πιάτο

Read More

And More