Συνταγή για κομπόστα από αχλάδι

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή την εποχή θα βρεις τα πιο νόστιμα και ζουμερά αχλάδια με τα οποία μπορείς να φτιάξεις τέλεια κομπόστα, εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά

  • 4 κιλά μέτρια αχλάδια
  • 5-6 κ.σ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανίλια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 6 καρφάκια γαρίφαλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις τα αχλάδια, τα κόβεις στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια από το κέντρο τους
  • Γεμίζεις μια μικρή λεκάνη με νερό, ρίχνεις το χυμό από τα λεμόνια και προσθέτεις τα αχλάδια για να μην μαυρίσουν
  • Τα αφαιρείς από το νερό και τα μοιράζεις σε βάζα που σφραγίζουν καλά
  • Ρίχνεις 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού σε κάθε βάζο και 2 γαρίφαλα
  • Γεμίζουμε τα βάζα με νερό αφήνοντας ένα εκατοστό περίπου κενό
  • Προσθέτεις σε κάθε βάζο 2 κ.σ. ζάχαρη και ένα μέρος από τη βανίλια
  • Σφραγίζεις τα βάζα, τυλίγεις το καθένα ξεχωριστά με μια πετσέτα και τα τοποθετείς σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα
  • Ρίχνεις νερό στην κατσαρόλα έτσι ώστε να καλύπτονται τα βάζα και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά για 5-20 λεπτά
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν για 1 ώρα περίπου
  • Προσθέτεις νερό αν χρειαστεί καλύπτοντας πάντα τα βάζα
  • Τα αφαιρείς με προσοχή γιατί καίνε και τα τοποθετείς ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
  • Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου πριν το άνοιγμα και στο ψυγείο στη συνέχεια

Read More

And More