Συνταγή για θρεπτική σαλάτα με φάκες και κινόα

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή για εσένα που νηστεύεις!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • 1 μαρούλι μικρό
  • 2 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • Φυτικό τυρί (αν το επιθυμείς)
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κλασσική κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για περίπου 15 λεπτά.
  • Σουρώνεις τις φακές και αφαιρείς τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, αφού έχεις αφαιρέσει τις φακές, βράζεις την κινόα για 15 περίπου λεπτά.
  • Αφήνεις την κινόα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά.
  • Σουρώνεις την κινόα και τις βάζεις στο ίδιο πιάτο με τις φακές.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύεις τη μουστάρδα, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.
  • Χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο dressing.
  • Ψιλοκόβεις το μαρούλι, το αγγούρι και τις ντομάτες.
  • Σε ένα μπολ για σαλάτα, τοποθετείς το μαρούλι ως βάση και γεμίζεις με τις φακές, την κινόα και το αγγούρι. Περιχύνεις το dressing.
  • Ανακατεύεις και σερβίρεις.

Read More

And More