Taco Salad

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια σαλάτα με μεξικάνικες καταβολές, “εγκεκριμένη” από την απαιτητική Paleo Diet. Ελαφριά, χορταστική και πεντανόστιμη.
Δες τι περιλαμβάνει η Palei Diet με ένα “κλικ” εδώ
200 θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 400γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα σε κυβάκια
  • 3 μαρούλια τρυφερά
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
  • 1 αβοκάντο
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 κ.γ. λάδι
  • 1 σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη τορτίγια (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε αντικολλητικό σκεύος βάλε το φιλέτο να ψηθεί χωρίς λάδι και να πάρει χρώμα. Σε ένα μπολ ανάμειξε το τσίλι, το σκόρδο, το κύμινο, ρίγανη και αλάτι και με ελάχιστο νεράκι ανάμειξε να γίνουν μια πάστα. Άλλειψε το κοτόπολο με την πάστα και βάλε πάλι στο σκεύος να ψηθεί. Κόψε σε λωρίδες και άφησε στην άκρη.
  • Πλύνε τα λαχανικά σου και ψιλόκοψε. Καθάρισε το αβοκάντο και κόψε σε κυβάκια
  • Αν θέλεις να βάλεις τορτίγια βάλε την σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος και πίεσε να πάρει το σχήμα του μπολ. Βάλε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να σκληρύνει στο σχήμα αυτό
  • Βάλε μέσα στην τορτίγια τα λαχανικά και από πάνω το κοτόπουλο. Ανακάτεψε το σχοινόπρασο με το λάδι και το γιαούρτι, αλάτισε ελαφρά και ρίξε πάνω από τη σαλάτα σου. Πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε

Tip


Read More

And More