Tacos με καβουρδισμένο λουκάνικο και αυγό

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τηγανητά αυγά με τραγανό λουκάνικο και baby πατατούλες σε φρυγανισμένες τορτίγιες

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 baby πατάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 230 gr λουκάνικο θρυμματισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού ελαφρώς ψημένες
  • τυρί κρέμα σε κουταλιές

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το λάδι και πρόσθεσε τις πατάτες, σοτάροντας για πέντε λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε τις πατάτες και πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για ακόμη πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το λουκάνικο στο τηγάνι και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να τραγανίσει το λουκάνικο.
  • Πρόσθεσε μια κουταλιά σχοινόπρασο και κόλιανδρο και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
  • Σε ένα δεύτερο τηγάνι ζέστανε σε μέτρια φωτιά λιώσε μια κουταλιά βούτυρο, τηγάνισε τα δύο αυγά και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Αφαίρεσε τα αυγά από το τηγάνι και επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και τα άλλα δύο αυγά.
  • Άπλωσε τις τορτίγιες σε μια πιατέλα και μοίρασέ τους το μείγμα λουκάνικου.
  • Τοποθέτησε από πάνω το αυγό σε καθεμία και γαρνίρισε με μια κουταλιά τυρί κρέμα κάθε αυγό και σχοινόπρασο με κόλιανδρο.

Read More

And More