Τάκος με μοσχάρι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα τοματίγιο μοιάζουν με πράσινες ντομάτες με λεπτή φλούδα. Αν δεν βρεις φρέσκιες, χρησιμοποίησε κονσέρβα.

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ..γ. καυτερό πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (500 γρ.)
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 16 τάκος (θα τα βρεις έτοιμα στο super market)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ένα τρυφερό μαρούλι για το σερβίρισμα
  • Σάλτσα τοματίγιο: 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • Χυμό από 1 lime
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό τοματίγιο αποφλυωμένα και πλυμένα
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο. Πρόσθεσε το κρέας και άφησέ το να μαριναριστεί για 30 λεπτά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ – Μούσκεψε το κρεμμύδι στο χυμό lime.
  • Στο μεταξύ, τηγάνισε το σκόρδο για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ψήσε τα τοματίγιο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν
  • Βάλε το σκόρδο, τα τοματίγιο, τις πιπεριές και τον κόλιανδρο σε ένα μπλέντερ με αλάτι και πιπέρι. Δεν χρειάζεται να πολτοποιηθεί τελείως
  • Πρόσθεσε στο μείγμα τα κρεμμυδάκια και άσε τη σάλτσα να κρυώσει
  • Βγάλε το κρέας από την μαρινάδα και ψήσε στο γκριλ για 5 λεπτά
  • Άσε 10 λεπτά να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια
  • Ανακάτεψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο λάδι και άφησε τα στο γκριλ για λίγη ώρα
  • Γέμισε τα τάκος με το κρέας, τη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι

Read More

And More