Ταλιατέλες με ψητές πιπεριές και ελιές

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποιος είπε πως η κατακόκκινη σάλτσα για τα μακαρόνια σου γίνεται μόνο με ντομάτα; Μια ξεχωριστή συνταγή με σάλτα από ψητή κόκκινη πιπεριά και πικάντικη κάπαρη. Δεν θα σε παιδέψει, ενώ το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον ουρανίσκο σου πανηγυρικά.

Συστατικά

  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 80 γρ. μαύρες ελιές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 50 γρ. τριμμένη μυζήθρα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε τις πιπεριές στο γκριλ και αφού κρυώσουν ξεφλούδισε τες και κόψτες σε λωρίδες
  • Βγάλε το κουκούτσι από τις ελιές, κόψτες σε φέτες και ανακάτεψε με την κάπαρη, το σκόρδο και τις πιπεριές
  • Πρόσθεσε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και σκέπασε το μπολ με τα υλικά
  • Σε αλατισμένο νερό βράσε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σόταρε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι την καυτερή πιπεριά με ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Ανακάτεψε τις ταλιατέλες με το μείγμα των ψητών πιπεριών και πρόσθεσε το ελαιόλαδο με την καυτερή πιπεριά
  • Πρόσθεσε την μυζήθρα και σέρβιρε το πιάτο χλιαρό

Tip

Μπορείς να τρίψεις φρέσκο μαύρο πιπέρι πάνω από το πιάτο

Read More

And More