Ταμπουλέ με σιτάρι και κουκουνάρι

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χορτάσεις με υπέροχη γεύση, πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και φυσικά λίγες θερμίδες. Το ταμπουλέ άλλωστε μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα γεύμα της ημέρας, δίνοντας σου κι εσένα την ευκαιρία να κάνεις οικονομία.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι σιτάρι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκοκομμένη
  • 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Λίγη φέτα τριμμένη
  • Ροδέλες λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε με μπόλικο κρύο νερό το σιτάρι. Βάλε αρκετό ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει και ρίξε το σιτάρι. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε χωρίς να σκεπάσεις περίπου 30′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι ανακατεύοντας πού και πού.
  • Σούρωσέ το και άφησέ το στην άκρη.
  • Καβούρδισε τα κουκουνάρια: βάλε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε τα κουκουνάρια να μαγειρευτούν 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, κουνώντας πού και πού το σκεύος. Τα κουκουνάρια καίγονται εύκολα γι’ αυτό παρακολούθησέ τα με προσοχή. Βάλτα σε πιάτο να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε απαλά το σιτάρι, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τα κουκουνάρια.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι χτύπα το λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα, το χυμό καιαλατοπιπέρωσε . Ρίξε το dressing πάνω από το σιτάρι. Πρόσθεσε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και ανακάτεψε.
  • Σκέπασέ το με διαφανή μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
  • Σέρβιρε με την τριμμένη φέτα και ροδέλες λεμονιού.

Tip


Read More

And More