Τάρτα αμυγδάλου

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένα μείγμα αφράτου σουφλέ, με μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα! Θα είναι έτοιμο σε 50 λεπτά για να το απολαύσεις χωρίς πολλές ενοχές. Έχει πολύ λίγες θερμίδες…

Θερμίδες 280

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 120 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια
  • 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου μισό φλιτζάνι)
  • 3 κ.σ. σκόνη  κακάο
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. νερό
  • 2 βανίλιες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC και φτιάξε στο χαμηλότερο ένα τρίτο του φούρνου
  • Λάδωσε μια ταρτιέρα 20 εκατοστών περίπου και άπλωσε τα αμύγδαλα
  • Βάλε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακάτεψε να λιώσουν και να αναμειχθούν
  • Ανακάτεψε το αλεύρι και το κακάο αφού τα κοσκινίσεις μαζί με το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ
  • Πρόσθεσε και τα αυγά και χτύπησε στο μίξερ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να λιώσει
  • Παράλληλα βάλε σε ένα μικρό σκεύος το μέλι με το νερό να λιώσουν και κατέβασέ το από τη φωτιά πριν βράσει
  • Συμπλήρωσε στο μείγμα των αυγών το σιρόπι και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα
  • Συνέχισε με τη σοκολάτα και τέλος σιγά, σιγά το αλεύρι
  • Πρόσθεσε τη ζύμη πάνω από τα αμύγδαλα και άπλωσε ομοιόμορφα
  • Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ψηθεί
  • Άφησε την τάρτα να κρυώσει 20 λεπτά πριν σερβίρεις. Αναποδογύρισε την τάρτα και κόψε σε κομμάτια!

Tip


Read More

And More