Τάρτα με μους αμυγδάλου και ράσμπερι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια διαφορετική τάρτα με λίγες θερμίδες και ιδιαίτερη γεύση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 5 κ.σ βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 σταγόνες λικέρ amaretto
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κ.γ baking powder
  • ¼ κ.γ μαγειρική σόδα
  • 125 γρ τυρί κρέμα
  • 1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα ράσμπερι
  • ¾ του φλιτζανιού φρέσκα ράσμπερι
  • 3 κ.σ νιφάδες αμυγδάλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C
  • Ανακάτεψε το αλεύρι εμ τη ζάχατη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
  • Χτύπησε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο σε ένα μιξερ και φύλαξε τη μισή ποσότητα
  • Πρόσθεσε στη μισή ποσότητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το λικέρ, τα αυγά, το baking powder και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα και χτύπησε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Στρώσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και την μαρμελάδα και χτύπησε τα με το μίξερ
  • Άπλωσε το πάνω από τη ζύμη σου και συμπλήρωσε με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και βουτύρου
  • Ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα άκρα
  • Άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά

Tip


Read More

And More