Τάρτα με σπανάκι, φέτα και καραμελωμένο κρεμμύδι

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια αλμυρή απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά. Απόλαυσέ την σαν κυρίως γεύμα σε συνδυασμό με μια γευστική σαλάτα.
Θερμίδες: 262/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 2φλ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 310γρ. ζύμη για τάρτα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 280γρ. σπανάκι
  • 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150γρ. τριμμένη φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε στο ελαιόλαδο και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και σόταρε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι ένα χρυσό χρώμα.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι.
  • Ψέκασε ένα ταψάκι για τάρτα με μαγειρικό σπρέι.
  • Άπλωσε τη ζύμη.
  • Στον πάτο στρώσε το μείγμα με τις πατάτες και από πάνω άπλωσε το σπανάκι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα, τα ασπράδια αυγού και τα αυγά και τη φέτα.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από το σπανάκι.
  • Ψήσε την τάρτα για 1 ώρα περίπου.
  • Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο, άφησέ τη να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα κόψε την σε 8 κομμάτια.

Tip


Read More

And More