Τάρτα με σταφύλι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ξέμεινε σταφύλι στο ψυγείο; Θέλεις ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό για να εκμεταλλευτείς αυτό το υπέροχο φρούτο; Stop εδώ και δες τη συνταγή!
Κάνε κλικ εδώ και αγόρασε τα υλικά σου!

Συστατικά

  • ένα φύλλο σφολιάτας ξεπαγωμένο
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζ. ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια (κόκκινο και λευκό)
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη καστανή
  • μια πρέζα αλάτι
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας.
  • Κόψε την σε 4 τετράγωνα (ή αν προτιμάς σε 4 κύκλους).
  • Μετάφερε τα κομμάτια σε χαρτί ψησίματος.
  • Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού χάραξε (χωρίς να κόψεις τη ζύμη) ένα εσωτερικό τετράγωνο περίπου ένα εκατοστό πιο μέσα από τις άκρες.
  • Βάλε τα κομμάτια στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Χτύπησε τον κρόκο με την κρέμα και άφησέ το στην άκρη.
  • Ανακάτεψε τα σταφύλια με την καστανή ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπόλ.
  • Μοίρασε τα σταφύλια βάζοντάς τα στο κέντρο κάθε κομματιού σφολιάτας.
  • Με ένα πινέλο άλειψε τις άκρες κάθε σφολιάτας με το αυγό και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να μαραθούν τα σταφύλια περίπου 23 με 27 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More