Ταϋλανδέζικο κοτόπουλο σε μαρούλι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ταϋλανδέζικο κοτόπουλο σε πικάντικη σος μέσα σε τρυφερό μαρούλι iceberg! Το πιάτου σου αυτή τη φορά… τρώγεται!!

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξεκοκαλισμένα στήθη κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 2/3 του φλιτζανιού μανιτάρια
  • 2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 4-5 φύλλα μαρούλι inceberg
  • Για τη σος: 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. καυτερή μουστάρδα
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Για την Stir Fry Σος: 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ξίδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε τη ζάχαρη με το νερό για τη σος ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε τη σόγια, το ξίδι ρυζιού, την κέτσαπ, το λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο
  • Ανάμειξε καλά και άφησε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις το πιάτο σου
  • Ανακάτεψε και τα 2 κ.γ. νερό με την μουστάρδα, συμπλήρωσε μαζί με το λιωμένο σκόρδο στη σος λίγο πριν το σερβίρισεμα
  • Για τη γέμιση του κοτόπουλου ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο wok και σόταρε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • Βγάλε από το wok και άφησε να κρυώσουν, διατηρώντας το λάδι ζεστό
  • Ψιλόκοψε τα καρύδια και τα μανιτάρια σε μικρά, μικρά κομμάτια
  • Ανάμειξε και τα υλικά της stir fry σος σε άλλο μπολ
  • Βάλε όλα τα υλικά πίσω στο wok και σόταρε για μερικά λεπτά ακόμη
  • Σέρβιρε μέσα στα μαρούλια και σέρβιρε γαρνιρισμένα με την σος που έχεις βγάλει από το ψυγείο

Tip


Read More

And More