“Τεξανή” πατατοσαλάτα με μουστάρδα

1 ώρα 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με πίκλες κρεμμυδιού και αυγό

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. ξύδι
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού κόκκοι μουστάρδας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λωρίδες
  • 1 kg baby πατάτες
  • 6 βραστά αυγά
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το ξύδι, τη ζάχαρη, τους κόκκους μουστάρδας και ένα κουταλάκι αλάτι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Μετάφερε το μείγμα σε ένα μπολ, άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά, πρόσθεσε τα κρεμμύδια, κάλυψέ τα με μεμβράνη και άφησε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και βράσε μέχρι να τρυπιούνται εύκολα.
  • Σούρωσέ τες, άφησέ τες να κρυώσουν ελαφρώς και κόψε σε χοντρές φέτες.
  • Μετάφερέ τες σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα αυγά σε φέτες, το κρεμμύδι σουρωμένο και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και ανακάτεψε.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τις μουστάρδες, δύο κουταλιές από το υγρό των κρεμμυδιών και αλατοπίπερο και πρόσθεσε το dressing στη σαλάτα.
  • Αλατοπιπέρωσε ξανά τα υλικά, πρόσθεσε και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και άφησε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν σερβίρεις.

Read More

And More