Tetrazzini με γαλοπούλα στο φούρνο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η συνταγή δεν είναι ιταλική μην ξεγελιέσαι από το όνομα! Δημιουργήθηκε πριν 2 αιώνες προς τιμήν μιας ιταλίδας ντίβας της Λουίζας Τετραζίνι, στην Αμερική και από τότε γνωρίζει άπειρες παραλλαγές! Το βασικό συστατικό της είναι ή τα πουλερικά ή τα θαλασσινα ή τα μανιτάρια. Εδώ σού έχουμε μια παραλλαγή light και με γαλοπούλα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
281 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2,5 φλιτζ. φαρφάλες ολικής
  • 1/3 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ολικής
  • 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σούπας φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 1,5 φλιτζ. ανάμικτες πιπεριές
  • 1 κ.γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλυκού θυμάρι ξερό
  • μισή κουταλιά αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ light
  • μισό φλιτζ. ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
  • 2 μεγάλες κουταλιές τυρί κρέμα light
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • 2 φλιτζ. στήθος γαλοπούλας μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
  • μισό φλιτζ. ξεπαγωμένο αρακά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ψέκασε ένα μέτριο πυρέξ με μαγειρικό σπρέι και άφησέ το στην άκρη.
  • Βράσε τα ζυμαρικά και πριν τα στραγγίσεις κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
  • Στράγγισέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάλε την παρμεζάνα, την ψίχα και το μαϊντανό. Άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τις πιπεριές και το σκόρδο.
  • Σωτάρισε για 4 λεπτά ανακατεύοντας και πασπάλισε με το αλεύρι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σώταρε 2 ακόμη λεπτά.
  • Πρόσθεσε το γάλα και το ζωμό.
  • Μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει ελαφρά.
  • Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το τυρί και τη μουστάρδα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
  • Πρόσθεσε τη γαλοπούλα, τον αρακά και τα ζυμαρικά.
  • Πρόσθεσε λίγο λίγο το νερό από τα μακαρόνια μέχρι η σάλτσα να έχει την πυκνότητα που θέλεις.
  • Βάλε το μίγμα στο πυρέξ.
  • Πασπάλισε με το μίγμα της ψίχας και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάλε το πυρέξ από το φούρνο και άφησέ το 5 λεπτά πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More