Thai κάρυ με κοτόπουλο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Spicy και εξωτικό πιάτο με γάλα καρύδας και κοτόπουλο με κάρυ για δυνατούς ουρανίσκους

Συστατικά

  • 700 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας πάστα κάρυ (κίτρινο, πράσινο ή κόκκινο)
  • 400 gr γάλα καρύδας
  • 2 κ. σούπας fish sauce
  • 2 κ. σούπας χυμός μήλου
  • 4 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • χυμός από ένα lime
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου
  • βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψέ το με το αλάτι.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για τρία με πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε την πάστα κάρυ και σοτάρισέ τη για μισό λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
  • Ρίξε το γάλα καρύδας στο τηγάνι μαζί με το τη fish sauce και το χυμό μήλου και ανέβασε τη φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κοτόπουλο και το μπρόκολο, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό lime και τα φύλλα βασιλικού και κόλιανδρου.
  • Σέρβιρε σε μπολ και συνόδευσε με βρασμένο ρύζι ή ρύζι ατμού.

Read More

And More