Thai κοτόπουλο σε αρωματική σάλτσα σόγιας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοτόπουλο με ταϊλανδέζικα αρώματα και ρύζι jasmine

Συστατικά

  • 1 φλ. ρύζι jasmine
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 1 κ. σούπας fish sauce
  • 1 1/2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 2 κ. σούπας σπορέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 1 καυτερή πιπερίτσα σε ροδέλες
  • 650 gr. Κιμάς από φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον ζωμό κοτόπουλου με την σόγια σος, την fish sauce, την μαύρη ζάχαρη και το ξύδι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με τα εσαλότ και την πιπερίτσα για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και καβούρδισε με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι το μείγμα του ζωμού και βράσε τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχόμενα για τρία λεπτά.
  • Μόλις καραμελώσει η σάλτσα, αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό μέχρι να μαλακώσει.
  • Μοίρασε το ρύζι σε μπολάκια και από πάνω σέρβιρε το κοτόπουλο με την σάλτσα του.

Read More

And More