Θαλασσινά “γιαχνί” με κόκκινη σάλτσα λαχανικών και αρωματικό φρυγανισμένο ψωμί

Θαλασσινά “γιαχνί” με κόκκινη σάλτσα λαχανικών και αρωματικό φρυγανισμένο ψωμί | tlife.gr
Εύκολη
6 μερίδες
1 ώρα 30 λεπτά

Ποικιλία θαλασσινών στην κατσαρόλα με μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας και τραγανό ψωμί

Συστατικά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. φινόκιο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/4 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 250 gr καλαμάρι
  • 1/2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 400 gr ντομάτα κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 230 ml νερό
  • 1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 3 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 500 gr αχιβάδες μουλιασμένες για 1 ώρα στο νερό
  • 250 gr γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 500 gr μύδια καθαρισμένα
  • 1 μπαγκέτα σε φέτες
Τρόπος μαγειρέματος
  • Λιώσε δύο σκελίδες σκόρδο και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, μισό κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και σοτάρισε για περίπου επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνέχισε να σοτάρεις ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε το καλαμάρι σε ροδέλες για περίπου 20 λεπτά, πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ και τη ρίγανη και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε το κρασί, ανέβασε τη φωτιά και βράσε για περίπου επτά λεπτά πριν προσθέσεις τις ντομάτες κονκασέ, τη δάφνη, το νερό και το ζωμό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για μισή ώρα και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τις αχιβάδες, κάλυψε την κατσαρόλα και βράσε για τρία λεπτά πριν προσθέσεις τις γαρίδες και τα μύδια και βράσεις για άλλα πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε τη δάφνη από την κατσαρόλα και πρόσθεσε δύο κουταλιές μαϊντανό.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο λάδι με μία κουταλιά μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και 1/4 κουταλάκι αλάτι.
  • Κόψε το υπόλοιπο σκόρδο στη μέση, τρίψ’ το πάνω στις φέτες ψωμιού, ράντισε με το μείγμα λαδιού και φρυγάνισε μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σέρβιρε σε μπολ όσο είναι ζεστό με το αρωματικό ψωμί.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ