Συνταγή για γαριδοκεφτέδες

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν νηστεύεις, οι γαριδοκεφτέδες είναι τέλεια ιδέα για το τραπέζι του weekend. 

Συστατικά

  • 600 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 1/3 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. τριμμένο ξερό δυόσμο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. ξύσμα από λεμόνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλοκόβεις τις γαρίδες και τις βάζεις σε μεγάλο μπολ
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις με ένα μεγάλο κουτάλι προσεχτικά
  • Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα μέχρι σταθεροποιηθεί το μείγμα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 240 βαθμούς και στρώνεις λαδόκολλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο πλάθεις μικρά κεφτεδάκια
  • Τα τοποθετείς στο ταψί και τα ψήνεις για 4 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Read More

And More