Συνταγή για ψητό σολομό με σπαράγγια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Σήμερα, σκεφτόμαστε τη σιλουέτα σου. Την φροντίζουμε. Για αυτό, και ετοιμάζουμε σολομό με ανοιξιάτικα σπαράγγια. 

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 500 γρ. σπαράγγια, πολύ καλά καθαρισμένα
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού βασιλικός
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 3 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και ετοιμάζεις τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου.
  • Τοποθετείς στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και μοιράζεις το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα με σπαράγγια.
  • Τυλίγεις τα αλουμινόχαρτα σε καλά κλεισμένα πακετάκια και τα τοποθετείς σε ένα ταψί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  • Ράντισε με άφθονο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σερβίρεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164