Συνταγή για σολομό ποσέ με λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία υπέροχη – και τόσο εύκολο να την φτιάξεις – συνταγή που θα αναβαθμίσει την κουζίνα σου με τον πιο νόστιμο τρόπο. 

Συστατικά

  • 1 φιλέτο σολομού
  • 4 baby καρότα, καλά καθαρισμένα
  • 4 σπαράγγια, καλά καθαρισμένα
  • 1/2 αβοκάντο, καλά καθαρισμένο
  • 1 γλυκοπατάτα, καλά καθαρισμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. λάιμ
  • 2 κουτ. του γλυκού γλυκιά μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά το σολομό σου και δεν τον κόβεις σε κομμάτια. Προσθέτεις αλάτι, σκόρδο, πιπέρι, ελαιόλαδο και τρίμμα λεμονιού.
  • Τον μεταφέρεις σε μία μεμβράνη προσεκτικά και προθερμαίνεις ζεστό νερό σε μία κατσαρόλα.
  • Ρίχνεις το πουγκί με τον σολομό στην κατσαρόλα και αφήνεις να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Κόβεις τα λαχανικά σου, τα απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις για 15 – 20 λεπτά.
  • Σερβίρεις σε ένα πιάτο, συνδυάζοντας το σολομό με τα λαχανικά σου.

Read More

And More