Συνταγή για χταπόδι με κριθαράκι

1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας
50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για κυρίως όσο και για συνοδευτικό που θα φτιάξεις πανεύκολα τώρα που νηστεύεις. 

Συστατικά

  • 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
  • 250γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. ξίδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200ml χυμό ντομάτας
  • 1 κ. σ. πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ξίδι στο χταπόδι, το βάζεις σε μια κατσαρόλα και το βράζεις σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
  • Το αφαιρείς και το κόβεις σε μικρά κομμάτια
  • Αδφειάζεις το νερό που έχει αφήσει το χταπόδι στην κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το χταπόδι και 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει για 20 περίπου λεπτά
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το κριθαράκι 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  • Το σουρώνεις και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το χταπόδι
  • Το ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5-6 ακόμη λεπτά
  • Σερβίρεις και στολίζεις το πιάτο με μαϊντανό.

Read More

And More