Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βάλε στο τραπέζι σου το καστανό ρύζι Agrino Basmati και δώσε άρωμα και γεύση σε κάθε σου πιρουνιά!

Συστατικά

  • 300 g καστανό ρύζι Agrino Basmati
  • 300 g στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες ή 150 g ζαμπόν
  • 100 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 80 g φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 50 g βρασμένος αρακάς
  • 4 αυγά
  • 600 ml ζωμό κοτόπουλου+ λίγο ζωμό ακόμη για το τέλος
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml σόγια σος
  • Λίγο σησαμέλαιο
  • Σουσάμι καβουρντισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βράσε το ζωμό κοτόπουλου με το καστανό ρύζι Agrino Basmati για 20 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, βάλε το σε ταψί, ανακατεύοντας συνέχεια για να κρυώσει γρήγορα.
  • Βάλε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
  • Σόταρε το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τον αρακά, σκέπασε με καπάκι και σιγόβρασε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά χτυπημένα, ανακάτεψε και άφησε να ψηθούν για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βρασμένο καστανό ρύζι Agrino Basmati, τη σος σόγιας και ζωμό κοτόπουλου τόσο ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και σιγόβρασε για 2-3 λεπτά.
  • Στο τέλος, αρωμάτισε με λίγο σησαμέλαιο.
  • Γάρνιρε με φρέσκο κρεμμυδάκι και καβουρντισμένο σουσάμι και σέρβιρε.

Tip

"Το καστανό ρύζι έχει μηδαμινή περιεκτικότητα σε νάτριο και λιπαρά. Συνδυάζεται ιδανικά με το κοτόπουλο, καθώς είναι δύο από τις καλύτερες πηγές του συμπλέγματος βιταμινών Β, με σπουδαίο ρόλο στην υγεία του νευρικού μας συστήματος και στις διεργασίες του μεταβολισμού", Κωνσταντίνος Ξένος, Κλινικός Διατροφολόγος (M.Sc)

Read More

And More