Τηγανητό ρύζι με μοσχάρι και λαχανικά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφρύ ασιατικό πιάτο με τρυφερό φιλέτο μοσχαριού και τραγανά λαχανικά σε ρύζι με ομελέτα

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 350 gr μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο σε μπουκιές
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2,5 cm τζίντζερ τριμμένο
  • 2 φλ. ρύζι βρασμένο
  • 2 φλ. φασολάκια
  • 2 κ. σούπας σόγια σος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Χτύπησε τα αυγά με μία κουταλιά νερό και αλατοπίπερο και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι, ανακατεύοντας.
  • Τηγάνισε χωρίς να τα ενοχλείς για περίπου δύο λεπτά και άφησε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  • Καθάρισε το τηγάνι και ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κρέας.
  • Πρόσθεσε το φιλέτο στο τηγάνι και σοτάρισέ το για περίπου τρία λεπτά και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο.
  • Καθάρισε ξανά το τηγάνι και ζέστανε μία κουταλιά ελαιόλαδο με δύο κουταλιές ηλιέλαιο.
  • Πρόσθεσε το καρότο, το σέλερι και το πράσο και σοτάρισε για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και στο σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρισε ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι ξανά το κρέας με τα φασόλια και τη σόγια σος για τρία λεπτά και τέλος πρόσθεσε την ομελέτα και ανακάτεψε.

Read More

And More