Τηγανητός ανανάς με ρούμι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορεί να έχει λίγο βούτυρο, όμως σε γενικές γραμμές το γλυκάκι αυτό είναι και πιο ελαφρύ και πεντανόστιμο! Δοκίμασέ το για να… απεξαρτηθείς από όλα αυτά τα γλυκά που συνήθισες να τρως στις γιορτές!

Συστατικά

  • 170 gr. βούτυρο
  • 1 μικρό φρέσκο ανανά (γύρω στα 500 γραμμάρια)
  • 3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού μαύρο ρούμι
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τον ανανά και κόψε σε φέτες 3 εκατοστών
  • Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τις φέτες του ανανά να σοταριστούν για 1 λεπτό
  • Πρόσθεσε και την μαύρη ζάχαρη και συνέχισε το ψήσιμο γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσει ο ανανάς
  • Πρόσθεσε και το ρούμι και ανακίνησε το τηγάνι να πάει παντού
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με ελάχιστη ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή σαντιγί
  • Σέρβιρε με τις φέτες του ανανά, μια ροζέτα σαντιγί και περίχυσε με την ζεστή σος από το τηγάνι
  • Μπορείς εναλλακτικά να σερβίρεις με παγωτό

Tip


Read More

And More