Απόλαυσες το τσάι σου; Δες τώρα τι μπορείς να κάνεις με το χρησιμοποιημένο φακελάκι του

Ποιος δεν λατρεύει την απαλή, αλλά αναζωογονητική γεύση του ζεστού αρωματικού τσαγιού κατά την διάρκεια του χειμώνα; Άλλωστε, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητές του τσαγιού, το καθιστούν απαραίτητο για την υγεία, αλλά και φυσική κατάσταση. Τι κάνεις, όμως, με αυτό το χρησιμοποιημένο σακουλάκι τσάι, αφού έχεις απολαύσει το γλυκό αποσταγμένο αφέψημα της αγαπημένης σου ποικιλίας; Επειδή τα πάντα μπορούν να ανακυκλωθούν σε αυτή την ζωή, από το πλαστικό και τα ρούχα έως την μουσική και τους ανθρώπους (ή τουλάχιστον τις ανθρώπινες σχέσεις), το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα φακελάκια τσαγιού! Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις τρεις τρόπους αξιοποίησής τους!

#1: Μπορείς να νοστιμίσεις το ρύζι και τα δημητριακά σου.
Κρέμασε αποσταγμένα φακελάκια τσαγιού στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει το φαγητό για να τους δώσεις ιδιαίτερη γεύση. Για παράδειγμα, το Jasmine tea είναι ιδανικό για το πιλάφι, ενώ το Chai tea ταιριάζει εκπληκτικά με την βρώμη.

#2: Απομάκρυνε τις κακές οσμές
Άνοιξε ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού, αφού έχει στεγνώσει, και πασπάλισε με το ξερό πλέον τσάι τον κάδο των σκουπιδιών στην κουζίνα και το μπάνιο σου. Τα φύλλα θα εξουδετερώσουν με φυσικό τρόπο όλες τις οσμές.

#3: Γυάλισε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες
Τα καμένα και τα ξεραμένα λίπη είναι δύσκολες περιπτώσεις. Βύθισε, λοιπόν, τα σκεύη στον νεροχύτη με νερό και πέταξε μέσα ένα φακελάκι τσαγιού που έχεις ήδη χρησιμοποιήσει. Λίγα λεπτά αργότερα θα διαπιστώσεις πως το τσάι έχει μαλακώσει τα λίπη και οι κατσαρόλες πλένονται πανεύκολα.

Read More

And More