Άρπαξε η κατσαρόλα με το φαγητό; Δες τι μπορείς να κάνεις…

Σε όλους έχει συμβεί… ξεχάστηκες λίγο περισσότερο στο τηλέφωνο, έβαλες το μάτι σε πολύ “δυνατή” φωτιά ή πολύ απλά δεν υπολόγισες καλά το χρόνο και ξαφνικά το ωραίο φαγητάκι σου κόλλησε. Κάηκε. Προς Θεού… μην πετάξεις όλο το φαγητό που ετοίμασες με τόσο κόπο! Το πρώτο που θα κάνεις είναι να ρίξεις κρύο νερό εξωτερικά στην κατσαρόλα. Έτσι θα μειώσεις τη θερμοκρασία από τον πάτο της κατσαρόλας. Αμέσως μετάφερε το φαγητό, εκτός από το καμμένο, σε μια καθαρή κατσαρόλα και συνέχισε το μαγείρεμα, προσθέτοντας βέβαια λίγο νεράκι, λάδι ή όποιο άλλο υγρό χρειάζεται αφού θα έχει στεγνώσει. 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις τη κατσαρόλα που κάηκε με λίγο ζεστό νερό να μουλιάσει και στη συνέχεια να την καθαρίσεις σχεδόν αμέσως και όσο είναι ζεστή.

Read More

And More