Ετοιμάζεις λαχανάκια Βρυξελλών; Μερικά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα…

Όπως κάθε υλικό, έχουν και τα λαχανάκια Βρυξελλών τα μυστικά τους. Για να ψηθούν καλά, να μην αφήνουν ένα ανεπαίσθητο τελείωμα πικρίλας και να μην έχουν χοντρά και σκληρά κομμάτια. Ψάξαμε, κοιτάξαμε, συμβουλευτήκαμε, δοκιμάσαμε και να τι έχουμε να σου προτείνουμε. 

– Καλό έιναι να μουλιάσεις τα λαχανάκια σε νερό για 10 λεπτά. Έτσι θα μπορέσεις να ξεφορτωθείς την άμμο και τα φύλλα που έχουν χαλάσει, αποκοπεί. Ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό για να καθαρίσουν πλήρως
– Καθάρισε με ένα μαχαιράκι αφαιρώντας τα φύλλα και το κοτσανάκι χαμηλά. Μην το παρακάνεις! Αν το κόψεις πολύ βαθιά θα ανοίξει όλο το λαχανάκι και θα φύγουν τα φύλλα. Με ένα μυτερό μαχαίρι, σταύρωσε το κάτω μέρος από το κοτσάνι. Έτσι τα λαχανάκια θα ψηθούν πιο γρήγορα και μέχρι την καρδιά τους.
– Μπορείς να αχνίσεις μερικά λεπτά στον ατμό να μαλακώσουν και να είναι έτοιμα για κάθε σου συνταγή. Ρίξε στο νερό που τα αχνίζει λίγο μοσχοκάρυδο ή γλυκό κόκκινο πιπέρι. Τα μπαχαρικά θα σε βοηθήσουν να ξεπικρίσεις και το πιο…δύσκολο λαχανάκι!

Read More

And More