Έχουμε ένα μυστικό! Φτιάξε την μπεσαμέλ σου χωρίς να καβουρδίσεις το αλεύρι…

Βελούδινη, απολαυστική και μοναδική…
Είναι από τις πιο απολαυστικές σάλτσες που συνοδεύουν δύο από τα πιο κλασικά πιάτα του καλοκαιριού. Μουσακάς, παστίτσιο, αλλά και δεκάδες συνταγές γίνονται ξεχωριστές και πεντανόστιμες! Όμως εσύ δεν θέλεις να καβουρδίσεις το αλεύρι, δεν θέλεις να βάλεις τόσο πολύ βούτυρο. Έχεις ανάγκη από νόστιμη μπεσαμέλ, όμως χωρίς να σου κάτσει βαριά. Μυστικό από την αγαπημένη μου θεία – που σημειωτέον είναι άσος στο μαγείρεμα! Βάλε την κατάλληλη ποσότητα αλεύρι μαζί με το γάλα (ή και μέρος του γάλακτος) σε ένα shaker και χτύπησε καλά όπως τα αγαπημένα σου cocktail. Στο μεταξύ άσε το βούτυρο να ζεσταθεί και να λιώσει (που μπορείς να το αποφύγεις και τελείως) και αφού ζεσταθεί καλά πρόσθεσε το γάλα με το αλεύρι. Ανακάτεψε και σιγά, σιγά θα πήξει και θα γίνει κρέμα. Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και… απόλαυσε!

Read More

And More