Φλιτζάνι: Μονάδα μέτρησης για χιλιάδες συνταγές! Πως να το χρησιμοποιήσεις

Όποια συνταγή κι αν πέσει στα χέρια σου μετράει τα υλικά σε φλιτζάνια…
Και η αλήθεια είναι πως αυτό είναι πολύ βολικό, αφού όταν τα υλικά είναι σε γραμμάρια θα πρέπει να έχεις ζυγαριά για να τα ζυγίζεις. Πρέπει όμως να προσέξεις μερικά μυστικά για να είσαι σίγουρη ότι βάζεις τις σωστές ποσότητες.

– Όταν λέμε φλιτζάνι, εννοούμε φλιτζάνι! Κι όχι καζάνι. Τα τελευταία εντυπωσιακά σχέδια σε οικιακά σκεύη, θέλουν τα χρωματιστά φλιτζάνια να είναι τεράστια. Αυτά μπορεί να είναι εντυπωσιακά και βολικά για τον καφέ ή το τσάι σου, όμως δεν θα σε εξυπηρετήσουν στο μέτρημα για μια συνταγή. Καλό είναι να επιλέξεις ένα απλό φλιτζάνι του τσαγιού, το οποίο μάλιστα και θα έχεις πάντα stand by για τη μαγειρική.

– Ένα φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις! Έχεις λερώσει ένα φλτιζάνι με λάδι και πιάνεις κάποιο άλλο για να μετρήσεις το αλεύρι. Πρόσεξε! Αν δεν είναι ίδιας χωρητικότητας τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα. Καλό είναι να έχεις το ίδιο φλιτζάνι για κάθε μέτρηση, ώστε να είσαι σίγουρη πως οι ποσότητες που βάζεις στο γλυκό ή το φαγητό είναι οι κατάλληλες.

– Γενικά ένα φλιτζάνι χωράει περίπου 228 γραμμάρια. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να υπολογίσεις και υλικά που σου δίνονται σε γραμμάρια και να μην είσαι αναγκασμένη να ζυγίζεις!

Είσαι έτοιμη; Κάνε τώρα κλικ εδώ και ξεκίνα τη μαγειρική!!

Read More

And More