Floral Cocktail! Φτιάξε ανοιξιάτικα παγάκια για τα ποτά σου…

Τι είναι εκείνο που σε κάνει να καταλάβεις για τα καλά πως μπήκε η άνοιξη; Μα φυσικά τα λουλούδια….
Από τις νερατζιές στο δρόμο, μέχρι τα φυτά στο μπαλκόνι σου όλη η πλάση ανθίζει και γεμίζει χρώμα το τοπίο. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε ανοιξιάτικη διάθεση και στα cocktail σου! Τι κάνεις;

Βήμα Πρώτο – Μπαίνεις στην κεντρική σελίδα των συνταγών, αναζητάς τα cocktail από τη λίστα με το menu. Διάλεξε το cocktail που θέλεις να ετοιμάσεις…

Βήμα Δεύτερο – Βγες στο μπαλκόνι σου, τον κήπο σου, το ανθοπωλείο ή την αυλή του γείτονα (καλό είναι να πάρεις την άδεια του τελευταίου). Διάλεξε μικρά λουλουδάκια, μπουμπούκια κατά προτίμηση. Επίσης καλό είναι να επιλέξεις από άνθη που είναι βρώσιμα. Λουλουδάκια που τρώγονται – ακόμη και δεν χρειαστεί να τα φας, δεν θα ήταν ωραίο να σου έρθει στο στόμα κάτι που δεν είναι κατάλληλο – είναι τα σκυλλάκια, οι ορχιδέες, οι βιολέτες, οι πανσέδες. Αν θέλεις να βάλεις τριαντάφυλλα, τότε χώρισε τα από τον μίσχο και χρησιμοποίησε μόνο τα πέταλα.

Βήμα τρίτο – Βράσε μπόλικο νερό. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις διάφανο, γυαλιστερό παγάκι και όχι αχνό και θαμπό. Έτσι θα φαίνεται και πιο καθαρά το λουλούδι.

Βήμα τέταρτο – Διάλεξε τις παγοθήκες σου. Θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις εκείνες που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, ώστε το παγάκι να γίνει μεγάλο και να αργήσει να λιώσει. Βάλε λίγο από το νερό και από ένα λουλούδι σε κάθε θήκη. Συμπλήρωσε με νερό ως τη μέση της θήκης και βάλε στην κατάψυξη.

Βήμα πέμπτο – Αφού παγώσει λίγο η πρώτη αυτή στρώσει, συμπλήρωσε με νερό ως την επάνω στάθμη και ξαναβάλε στο ψυγείο. Τα παγάκια σου είναι έτοιμα.

Read More

And More